Όροι χρήσης

Privacy Notice

Βάσει του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679, στην παρούσα ενότητα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από τη Φλόγα. 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Τα στοιχεία του Συλλόγου ο οποίος συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα σας μέσω της παρούσης ιστοσελίδας έχουν ως ακολούθως :

Επωνυμία: ΦΛΟΓΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ 

Διακριτικός Τίτλος: ΦΛΟΓΑ

Έδρα: ΑΙΓΙΟΥ 6-8, ΓΟΥΔΗ ΑΘΗΝΑ

ΑΦΜ: 090072907

ΔΟΥ: ΙΒ’ ΑΘΗΝΩΝ

και τα στοιχεία του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων για το Σύλλογο είναι:

Ευγενία Μωραΐτου

Αιγίου 6-8, Γουδή Αθήνα

2107485000

floga@floga.org.gr 

www.floga.org.gr

Τι Δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε

Συλλέγουμε τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα για τους αντίστοιχους σκοπούς:

Την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να εγγραφείτε στο Newsletter της Φλόγας και να λαμβάνεται τακτικά ενημερωτικά φυλλάδια του Συλλόγου μας

Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε λόγο συλλέγουμε Ονοματεπώνυμο και Στοιχεία Επικοινωνίας

Για την δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ηλεκτρονικού μας χρήστη συλλέγουμε Προσωπικά σας Στοιχεία, Στοιχεία Επικοινωνίας, Όνομα Χρήστη και Κωδικό Πρόσβασης

Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Google Analytics, ένας μηχανισμός ο οποίος συλλέγει πληροφορίες για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους χρήστες - από την εξεύρεση βασικών στοιχείων, όπως η γλώσσα που μιλάτε.

Νομιμη Βάση Επεξεργασίας

Η νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων σας, είναι η συναίνεση που παρέχετε μέσω αντίστοιχου πεδίου και το έννομο συμφέρον του Συλλόγου.

Σε περίπτωση έκδοσης τιμλογίου, τα στοιχεία που συλλέγονται έχουν ως νόμιμη βάση επεξεργασίας την έννομη υποχρέωση της Φλόγας με το φορολογικό δίκαιο της χώρας.

Τήρηση Δεδομένων

Τα δεδομένα σας διατηρούνται μέχρι την άρση της συναίνεσής σας.  

Σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου, τα δεδομένα σας τηρούνται τουλάχιστον 5 χρόνια σύμφωνα με το φορολογικό δίκαιο.

Τα δικαιώματά σας αναφορικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων

Η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών  δεδομένων σας παρέχει τα ακόλουθα δικαιώματα, τα οποία μπορείτε κατ’ αρχήν να ασκήσετε δωρεάν και με βάση όσα προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο :

Δικαίωμα πρόσβασης, ήτοι να ενημερώνεστε για το  ποια δεδομένα σας έχει συλλέξει και υφίστανται επεξεργασία από τον Σύλλογο, την προέλευσή τους, τους σκοπούς και τη νόμιμη βάση επεξεργασίας αυτών, τους τυχόν αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των προσωπικών δεδομένων, ιδίως σε τρίτες χώρες καθώς και το χρόνο τήρησης τους

Δικαίωμα διόρθωσης τυχόν ανακριβών προσωπικών δεδομένων σας, ώστε να καταστούν ακριβή, υποβάλλοντας στον Σύλλογο σχετική δήλωση με τα ακριβή προσωπικά δεδομένα σας

Δικαίωμα συμπλήρωσης τυχόν ελλιπών προσωπικών δεδομένων σας, ώστε να καταστούν πλήρη, υποβάλλοντας στον Σύλλογο σχετική δήλωση με τα πλήρη προσωπικά δεδομένα σας

Δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων στις εξής περιπτώσεις :, i. όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία, ii. όταν ανακαλείτε τη συγκατάθεση σας επί της οποίας βασίσθηκε η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και δεν υπάρχει άλλη νόμιμη βάση για την επεξεργασία. iii. όταν τα προσωπικά δεδομένα σας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης νομικής βάσης, iv. προβλέπεται από το νόμο η υποχρέωση διαγραφής των προσωπικών δεδομένων σας, v. όταν έχουν συλλεγεί με τη προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών προσωπικά δεδομένα παιδιού, κατόπιν συγκατάθεσης του ή η συγκατάθεση παρέχεται ή εγκρίνεται από το πρόσωπο που έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, στις εξής περιπτώσεις : i. αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων σας και μέχρι να επαληθεύσει ο Σύλλογος την ακρίβεια τους, ii. όταν αντί της διαγραφής, ζητάτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, iii. Όταν ο Σύλλογος  δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά δεδομένα σας για τους σκοπούς επεξεργασίας, αλλά τα προσωπικά δεδομένα αυτά απαιτούνται από εσάς για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων

Δικαίωμα εναντίωσης – αντίταξης στην επεξεργασία των δεδομένων σας, εκτός εάν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία, οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων του Συλλόγου,

Δικαίωμα φορητότητας, ήτοι να λάβετε και να διαβιβάσετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας τα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία έχετε παράσχει στον Σύλλογο σε κατάλληλο μορφότυπο, εφόσον η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας έχει λάβει χώρα κατόπιν συγκατάθεσής σας 

Δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεση (χωρίς αναδρομική ισχύ) που έχετε παράσχει για ζήτημα σχετιζόμενο με την προστασία απλών προσωπικών δεδομένων και δεδομένων υγείας.

Τα εν λόγω δικαιώματα μπορεί να περιοριστούν λόγω υποχρέωσης εφαρμογής άλλου νόμου, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που αιτηθείτε τη διαγραφή δεδομένων, ενώ υποχρεούμαστε να τα διατηρήσουμε βάσει νόμου.

Ο Σύλλογος θα απαντήσει δωρεάν στην Αίτησή σας, χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, οπότε η ανωτέρω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δυο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος ή και του αριθμού των αιτημάτων. Ο Σύλλογος θα σας ενημερώσει για τυχόν παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Εάν δεν καθίσταται δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος σας, ο Σύλλογος θα σας ενημερώσει χωρίς καθυστέρηση και το αργότερο εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, για τους σχετικούς λόγους και για τη δυνατότητα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς και για το δικαίωμα σας να προσφύγετε ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Εάν το αίτημα σας κριθεί από τον Σύλλογο ως προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, δύναται να επιβάλει την καταβολή εύλογου και ανάλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την ικανοποίηση του ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα σας.

Δικαίωμα καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας που αφορούν στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 2106475600, email : contact@dpa.gr)

Επίσης έχετε δικαίωμα προσφυγής στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Χρήση cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες, τα οποία αποστέλλονται από τον διαδικτυακό τόπο και αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική συσκευή του κάθε χρήστη. Τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνουν τον τύπο του προγράμματος περιήγησης (web browser) που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και άλλες τεχνικές πληροφορίες.

Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στον ηλεκτρονική συσκευή (υπολογιστής, κινητό, tablet) του χρήστη, ούτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σ΄ αυτήν και δεν έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε έγγραφο ή αρχείο της ηλεκτρονικής συσκευής του χρήστη του διαδικτυακού τόπου eshop.floga.org.gr. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του χρήστη αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση της ηλεκτρονικής συσκευής του.

Ο διαδικτυακός τόπος eshop.floga.org.gr αξιοποιεί τα cookies για τους παρακάτω λόγους:

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αποδέχονται την αποστολή cookies από προεπιλογή, αλλά ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμα περιήγησης (browser) ώστε να αρνείται την παραλαβή τους ή να αποδέχεται επιλεκτικά ορισμένα cookies. Αν απενεργοποιηθεί η λήψη cookies, ορισμένες δυνατότητες που παρέχονται μέσω του διαδικτυακού τόπου ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες, ενώ ορισμένες σελίδες μπορεί να μην εμφανίζονται σωστά.